La Nostra Història

Ens remuntem als anys 30, on trobem una encantadora parella, Antoni i María, que vivien en un singular llogarret anomenat Tapis, envoltat de grans muntanyes, camps i masos, situat entre l’Arnera i el Clot dels Horts i a tant sols 7km de la frontera amb França. Tapis es constituïa per un centenar d’habitants que s’alimentaven del que humilment els proporcionaven les seves terres i la carn de caça.

Quan la guerra civil espanyola va estellar, Can Mach va decidir obrir les seves portes en una petita casa per abastir aquells que ho necessitessin donant-los aixopluc i un plat de menjar calent. En aquella època els seus plats eren amanida amb productes del seu hort, arròs a la cassola i carn a la brasa.

Durant anys aquest senzill menú va ser admirat pels comensals, ja que tot i la seva senzillesa els productes utilitzats eren de gran qualitat i extraordinàriament exquisits.

De la parella va néixer un únic fill, en Francisco, que juntament amb la seva muller, la Rosa, i els seus pares Antoni i María va decidir continuar amb el negoci, ampliant la carta per oferir més varietat de plats als seus clients.

Un cop ja consolidat el negoci el fill d’en Francisco i la Rosa, en Toni, i la seva muller, la Cati, van decidir continuar amb la tradició sense deixar de banda la seva essència, però engrandint el negoci. Ja fa més de 25 anys van construir un altre restaurant, molt més gran, per poder abastir més comensals, ja que l’antiga caseta que un cop va donar aixopluc als vilatans es quedava petita.

3 generacions i properament 4 hauran donat lloc a l’actual Can Mach on s’ofereixen els més exquisits plats tradicionals i una àmplia carta d’especialitats catalanes..